Bine ai venit pe site-ul Primariei Tirgu Ocna!

Ziua persoanelor varstnice 2014

Placintele bunicilor 2014

 ANUNT

In baza prevederilor Legii nr. 52/2003 – art. 2 si art. 6 - privind transparenta decizionala in administratia publica, pentru asigurarea transparenţei şi publicităţii, Primarul orasului Tirgu Ocna aduce la cunoştinţa cetăţenilor Proiectul de hotarare privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare Durabila a orasului Tirgu Ocna pentru perioada 2014-2020. 
Acest material este disponibil  la :
-  sediul Primăriei Oraşului Tg. Ocna :  Str. Trandafirilor Nr. 1- Birou turism, evenimente publice, mediu strategii si programe de dezvoltare
 -  pe site-ul www.tirguocna.ro, sectiunea « PROIECTE SUPUSE DEZBATERII PUBLICE ».

          Publicul interesat poate trimite in scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotarare, la registratura generala a Primariei orasului Tirgu Ocna, precum si prin posta electronica : e-mail :  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  pana pe data de 17.10.2014.

SECRETARUL ORASULUI TG. OCNA

 Cons. juridic Corina Vãsoiu

 

Dispozitia nr.412 din 24.09.2014 privind stabiliarea locurilor de afisaj electoral alegeri Presedinte

MICROREGIUNEA VALEA MUNTELUI – INTALNIRE DE LUCRU

         Primaria orasului Tirgu Ocna a organizat joi, 10.07.2014 o noua intalnire de lucru cu reprezentanti ai autoritatilor publice locale din Microreginea Valea Muntelui.

       La aceasta intalnire au fost prezentate obiectivele stabilite pentru microregiunea Valea Muntelui conform Strategiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Bacau precum si modalitatile de  promovare a obiectivele turistice si a evenimentelor locale din microregiune.

     A fost prezent la aceasta intalnire si profesorul Corneliu Stoica care a vorbit despre cartea sa intitulata “Trotus Vallery, Visual tourist guide”, primul ghid turistic dedicat prezentarii unui bazin hidrografic din Romania (Valea Trotusului) in maniera enciclopedica. Este o carte de informare turistica, dar si de patrimoniu prin tezaurul documentar referitor la locurile, localitatile, monumentele naturale si istorice destinata cititorilor straini care doresc sa viziteze aceasta zona turistica.

Microregiuni jud. bacau 1024

 

 

                Duminica, 22.06.2014 Orasul Tg.Ocna a fost gazda celei de-a II-a editii a concursului de mountain bike cross country unic in Romania, intitulat “Calatorie intre cer si pamant”. Aceasta denumire a fost inspirata din traseul pe care biciclistii l-au avut de parcurs: din Piateta Primariei, spre Salina, au intrat in Mina Salina Trotus Tg.Ocna si au parcurs cele 9 etaje ale minei, dupa care au iesit la suprafata si au continuat traseul pe dealurile Salinei,  Galean, au strabatut orasul pana in Piateta Primariei, au traversat prin holurile Primariei, au urcat si coborat scena special amenajata si au reluat din nou acelasi  traseu. Lungimea traseului a fost de aproximativ 15 km, iar timpul de concurs a fost de 2 ore. Au participat 170 de concurenti, castigatori fiind cei care au reusit sa faca cele mai multe ture in cele 120 de minute de concurs.                

49 65
71 73
86v 104
154 148
179 204
252 257
350 10404087 737803916258890 2052060684207545507 n
10509652 737805589592056 816258181904899593 n 10514546 737802809592334 3016953726593960160 n

  

              Principalii organizatori ai acestui frumos eveniment au fost: Primaria orasului Tirgu Ocna, Societatea Nationala a Sarii-SALROM si AS Transalpin Bike.

               Castigatorii concursului au fost premiati cu medalii, diplome, cupe din sare si premii in bani. A fost organizata si o tombola la care au participat toti concurentii, iar premiile au constat in 2 biciclete mountain bike.

               Castigatorii concursului “Calatorie intre cer si pamant” au fost urmatorii:

              LOCUL I a fost ocupat de  Ferec Ilyes care a reusit sa parcurga de 4 ori turul ciclistic.

              La categoria 18-29 ani - baieti:                                              La categoria 30-39 ani - baieti            

                LOCUL I : TINTEA NICOLAE                                                               LOCUL I : FEREC ILYEC

                 LOCUL II : DUCA BOGDAN                                                               LOCUL II : KELEMEN ARPAD

                 LOCUL III : GYULA LUKACS                                                               LOCUL III : ROSIORU DANIEL

La categoria peste 40 ani – baieti:

LOCUL I : BALAZS SANDOR

LOCUL II : AMBRUS ATILA

    LOCUL II : STAMBOL STEFAN

             La categoria fete:

         LOCUL I : PIRINGER BEATA

        LOCUL II : COJOCARU MONICA

        LOCUL III : FODOR EMESE 

 

 

DSC 0466 DSC 0496
DSC 0518 DSC 0543
DSC 0567 DSC 0590
DSC 0638 DSC 0667

 

      Vineri 13 iunie 2014, in Sala de sedinte a Primariei orasului Tg.Ocna s-a semnat contractul pentru executia lucrarilor cuprinse in proiectul “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bacau”. Valoarea totala a proiectului este de 501.360.230 lei, din care 60.796.668,08 alocate pentru “Extinderea infrastructurii de CANALIZARE in Bacau si Tirgu Ocna”.

       Obiectivul principal al proiectului este acela de a creste gradul de conectare a populatiei cu servicii de alimentare cu apa si canalizare pana la un procent de 90% din aglomerarile urbane incluse in proiect.

      Antreprenorul – SC ERBASU SRL Bucuresti s-a angajat sa respecte termenul de realizare al lucrarilor iar beneficiarul SC Compania Regionala de Apa Bacau SA prin domnul director Razvan Gaina, sa asigure suportul tehnic si financiar al investitiei. Prin acest proiect, in orasul nostru se va realiza o retea de canalizare in lungime de peste 27.000 m (peste 27 Km), pe un numar de 55 de strazi, vor fi construite 9 statii de pompare si o noua statie de epurare a apelor uzate.

        Semnarea contractului s-a facut in prezenta Presedintelui Consiliului Judetean Bacau, domnul Dragos Benea, a vicepresedintelui Consiliului Judetean, domnul Ionel Floroiu, a domnului senator Dan Tataru, a domnului primar al orasului Tg.Ocna Stefan Silochi. La acest eveniment au participat reprezentanti ai firmei de consultanta, ai Unitatii de implementare a proiectului, reprezentanti ai institutiilor publice si societatilor comerciale din oras, consilieri locali si functionari publici din cadrul  Primariei orasului Tg.Ocna.

       In cuvantul sau domnul primar Silochi Stefan a aratat care sunt beneficiile acestui proiect pentru orasul nostru spunand ca “ un oras – statiune trebuie in primul rand sa dispuna de utilitati tehnico-edilitare de inalta calitate asa      cum se va realiza prin aceasta noua investitie “.

         Strazile care vor beneficia de acest proiect de extindere canalizare din orasul Tirgu Ocna sunt urmatoarele: Viisoara, Vasile Alecsandri, Petre Ispirescu, Garii, Verii, D. Cantemir, Decebal, Petru Rares, Gandului, A. Vlaicu, I.Creanga, N.Voda, Cimitir, Florilor, Vultur, Ernei, Galean, A. Muresanu, A. Vlahuta, Viitorului, I. Catina, Caramidariei, C. Negri, Oituz, Pompei, Slt. Comanescu, Visului, Viilor, Str. Fundatura C. Negri spre SE, Republicii, Salinei, Poet Gramada, Salina, Slt Sion, Cosna, Tisesti, Aurora, C-tin Musat, Vilcele, Horia, Vlad Tepes, Podei, Valeni, Piriul Vilcica, Liliacului, Crizantemei, Tarancuta, Libertatii, Ghe. Doja, Cireselor, Proletari, Primaverii, E. Grigorescu, Maior Rosita, Salciilor.

       In urma acestor investitii sistemul de management al apelor potabile si reziduale din aglomerarile cuprinse in acest proiect, va devein mai eficient din punct de vedere economic si totodata suportabil pentru populatie, contribuind astfel la atingerea obiectivului global al PSO Mediu si anume, protectia si imbunatatirea calitatii mediului si a standardelor de viata in Romania, in conformitate cu prevederile acquis-ului comunitar din domeniul protectiei mediului.

 contract

 

Au inceput lucrarile de expertizare la Groapa Burlacu

lucrariburlacu2014

              Miercuri 21.05.2014, au inceput lucrarile de expertizare la Groapa Burlacu, masuratori cavernometrice cu aparatura de tip Socon de provenienta germana, pentru a determina forma si dimensiunile lacului cu apa sarata. Masuratorile sunt efectuate de formatia de la Salina Tirgu Ocna, avand in dotare singura aparatura de cavernometrie  din Romania, echipa fiind condusa de ing. geofizician Banuta Ilie.

              Finantarea si realizarea lucrarilor de transformare a Gropii Burlacu din incinta Parcului Magura din Tg. Ocna intr-un lac de agrement si tratament a fost votata in unanimitate de consilierii judeteni bacauani, in prima sedinta din acest an, intr-o asociere cu Primaria din localitate. Investitia se ridica la 450.000 euro, la care se adauga studiul comandat de orasul Targu Ocna, estimat la 40.000 euro, inclusiv TVA. In nota de fundamentare, UAT Targu Ocna arata ca bugetul local nu poate sustine realizarea lucrarilor prevazute in proiect. Astfel, conform asocierii, CJ participa cu 80% din valoarea totala a investitiei, respectiv 360.000 euro, in timp ce Consiliul Local targocnean acopera restul de 20%, adica 90.000 de euro.

 

 

tgproduse2014     

       SC FAST FEST EVOLUTION SRL BACAU in colaborare cu Primaria Statiunii Turistice Tirgu Ocna organizeaza in perioada 3-6 aprilie 2014, Targul de Produse Artizanale si Mestesugaresti editia I-a, sub sloganul  ,,Cumparati produse romanesti "

      Targul de produse Artizanale si Mestesuguresti este organizat cu scopul de a sustine micii producatori individuali in promovarea produselor proprii, autentice romanesti. Timp de 4 zile, targuocnenii dar si turistii aflati in statiunea turistica (zona fantanii arteziene din centrul orasului), vor putea achizitiona obiecte si produse traditionale.

     La acest targ participa: Asociatia apicultorilor din Tirgu Ocna, producatori individuali din Arges, Sibiu, Bistrita, Bacau...etc

12 spaţii comerciale noi date în folosinţă în zona Pietei agroalimentare   

Primaria oraşului Tîrgu Ocna a achiziţionat imobilul ,,Casa Borisof”, una dintre cele mai importante cladiri din secolul al XIX-lea, cu valoare istorica si de arhitectura.  Clãdirea fiind consideratã monument istoric de importanta locala si regionala, administraţia localã intenţioneazã ca în anul  2014 sã se înceapã lucrari de  reabilitare şi reamenajare.

In curtea cladirii  isi desfãşurau  activitãţi comerciale de tip bazar  o serie de   agenti economici  din Republica Moldova. Datorita faptului ca actuala locatie nu corespundea din punct de vedere functional şi igienico-sanitar, era necesar sa se gaseasca o solutie  alternativã. Iniţiativa administraţiei locale a fost de a muta aceşti comercianţi într-o locaţie special amenajatã în acest sens,  demarându-se investitia de amenajare de spatii comerciale in zona  pietei, pe amplasamentul  unde se comercializau   legumele in sezonul de toamna.

S-au construit 12 spatii comerciale  cu un aspect plãcut şi usor de intretinut, în suprafaţă totală de 180 mp, construite pe fundaţii din beton cu structura metalica şi închise cu PVC racordate la reţeaua de apã potabilã, canalizare şi energie electricã.

DSC 0512 DSC 0513

 Execuţia lucrãrilor a început la sfârşitul lunii octombrie 2013 şi lucrãrile au fost finalizate în luna decembrie 2013. Pentru închirierea celor 12 module a fost demaratã procedura de licitaţie publicã la care s-au inscris agenţii comerciali care desfãşurau activitati în zonã. În urma licitaţiei au fost încheiate contracte de închiriere pe o perioadã de 1 an cu  societatile castigatoare, plata chiriei fiind achitata anticipat.

 Inaugurarea oficiala a avut loc luni, 10 februarie 2014 în prezenţa Primarului oraşului  Ştefan Şilochi, viceprimarului David Maricel, administratorului public Cristian Ciubotaru,  a directorului societăţii care a executat lucrarea inginer Dohotaru Ghitã, a funcţionarilor publici din cadrul Primãriei, a agenţilor economici şi a cetãţenilor oraşului prezenti in numãr mare, deoarece ziua de luni este zi de targ sãptãmãnal. De asemenea, preotul paroh a sfintit in cadrul unei ceremonii religioase noile spatii.

DSC 0530 DSC 0600
DSC 0558 DSC 0612

 Unul din obiectivele autoritatii locale este de reabilitare si modernizare a întregii zone aferente Pieţei Agroalimentare, în vederea desfãşurãrii unui comerţ civilizat.

Primãria şi Consiliul Local Tg.Ocna vin în sprijinul cetãţenilor oraşului prin susţinerea acţiunilor de înfrumuseţare şi modernizare a oraşului staţiune balneoclimatericã de interes naţional Tg.Ocna. 

SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR LOCAL DE EVIDENTA A PERSOANELOR TIRGU OCNA 

ANUNT IMPORTANT

         Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Tirgu Ocna , cu sediul in orasul Tirgu Ocna, str. Trandafirilor, nr. 1, jud. Bacau, face apel catre toti cetatenii din orasul Tirgu Ocna si localitatile arondate serviciului – comunele Pirgaresti si Tirgu Trotus pentru a-si verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate detinute , iar in situatia detinerii unui act de identitate cu termen de valabilitate expirat sau care urmeaza sa expire , informeaza ca in conformitate cu O.U.G. nr. 97/2006 au obligatia de a se prezenta la sediul serviciului de la locul de domiciliu sau de resedinta, in vederea punerii in legalitate cu un nou act de identitate.

Ca urmare a Hotararii de Guvern nr. 1037 din 02.11.2010 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, va aducem la cunostinta ca, in vederea colectarii selective a DEEE, deseurile electrice (de gabarit mare, ex: frigider, televizor, masina de spalat, etc) sunt preluate de la domiciliu pe baza de comanda telefonica.

Pentru programarea transportului cetatenii sunt invitati sa sune de luni pana joi, intre orele 9-16 la numarul de telefon 0234/344 114.

 

             Va aducem la cunostinta ca inregistrarile sedintelor Consiliului Local al Orasului Tg. Ocna sunt transmise in fiecare sambata la orele 10.30 cu reluare duminica la orele 10.30 de catre televiziunea TV Kit Onesti.  De asemenea in fiecare zi de miercuri logola emisiunea  " 24 DE ORE "  cu reluare a doua zi la orele 11.00 va participa un reprezentant al Primariei Tg.Ocna pentru a comunica informatii  de interes public.