Bine ai venit pe site-ul Primariei Tirgu Ocna!

Lansarea proiectului  

“ Dotarea Centrului National de Informare si Promovare Turistica Tirgu Ocna "

     

             Primaria orasului statiune Tirgu Ocna a lansat in data de 27.02.2015 proiectul privind Dotarea Centrului National de Informare si Promovare Turistica Tirgu Ocna (CNIPT), care are ca scop principal asigurarea si cresterea gradului de informare a turistilor care viziteaza zona.

           CNIPT va reprezenta pentru turistii straini si romani locul de pornire in cunoastere si vizitarea statiunii si a imprejurimilor. Pentru turismul balnear, Centrul  poate sa aduca beneficii in atragerea unor segmente ale populatiei de varste diferite si cu alte motivatii decat acest tip de turism prin campanii intensive de promovare a Salinei, a climatului, a izvoarelor si bazei de tratament.

Banner deschidere centru de informare

             Principalele activitati ale CNIPT  sunt:

           Informarea generala asupra ofertei turistice locale, regionale si nationale;

          Punerea la dispozitia turistilor a materialelor de promovare in mai multe limbi: pliante, ghiduri, harti;

          Realizarea materialelor de promvare a statiunii Tirgu Ocna si a serviciilor balneare oferite;

          Informare privind ofertele de cazare;

          Cooperarea cu autoritatea publica centrala pentru turism si furnizarea de date statistice referitoare la circulatia turistica locala si regionala;

          Colaborarea cu operatorii de turism locali si cu centrele de informare turistica din judet si din tara;

          Organizarea de manifestari expozitionale de turism pe plan local si regional.

       Valoarea proiectului este de 295.165,88 lei din care: 227.114 lei  reprezinta valoarea totala eligibila, 13.544,52 lei reprezinta valoarea neeligibila, iar 54.507,36 lei reprezinta valoare TVA aferenta cheltuielilor eligibile.

     Scopul principal al acestui proiect il reprezinta cresterea numarului de turisti si a gradului de promovare a statiunii atat in plan national cat si international.

 

 

COMUNICAT

In data de 30 ianuarie 2015, ora 19.15 in anexa primariei construita in anul 1972, unde functiona din anul 2010 Compania de Utilitati Publice Tirgu Ocna a avut loc un incendiu. Datorita promptitudinii echipelor de pompieri din Tirgu Ocna si a Detasamentului de Pompieri Onesti incendiul a fost stins.

Echipele de interventie (salariati ai primariei si SC C.U.P.T.) s-au mobilizat imediat si au recuperat integral documentatia, arhiva si toata aparatura existenta in birourile cladirii. Acestea se afla in prezent in conditii de siguranta in cladirea Primariei. Pagubele materiale inregistrate sunt la atelierul de lucru (masina de gaurit, aparat sudura, generator curent, polidisc, etc).

            Zona cea mai afectata este acoperisul care va trebui renovat in intregime. Cauzele incendiului sunt inca necunoscute, urmand a fi stabilite de catre o comisie din cadrul Inspectoratuui Judetean pentru Situatii de Urgenta “Maior Constantin Ene” Bacau.

            Activitatea Companiei de Utilitati Publice se desfasoara in conditii optime in sediul institutiei Primariei (Casa Casatoriilor) pana la finalizarea renovarilor.        Incasarea utilitatilor publice (deseuri menajere) se face de catre personalul S.C. CUPT in aceeasi locatie cu casieria Primariei orasului Tirgu Ocna, intrarea dinspre parcare.

 

PACT DE COOPERARE INTRE ORASUL TIRGU OCNA - ROMANIA SI

ORASUL DILGOROD-DNISTROVSKY (CETATEA ALBA) - UCRAINA

 

       Anul 2015 a debutat la Tirgu Ocna cu vizita unei delegatii din Ucraina formata din Primarul orasului Bilgorod-Dnistrovsky (Cetatea Alba), consilieri locali si oameni de afaceri.

     Scopul acestei vizite a fost inmanarea Hotararii Consiliului Local al orasului Dilgorod-Dnistrovscky privind semnarea “Pactului de cooperare” intre cele doua orase: Tirgu Ocna si Cetatea Alba.

    Pactul are ca scop asigurarea dezvoltarii economico-sociale intre cele doua comunitati locale prin colaborarea in urmatorelor domenii: administratie publica locala, cultura, sport, turism, educatie, asistenta sociala, sanatate, economie, mediu si transport.

     Delegatia a fost  incantata de frumusetea orasului Tirgu Ocna si s-a aratat  dornica de cooperare atat pe plan turistic cat si economic.

 

DSC 0013 DSC 0017
DSC 0042 DSC 0047
DSC 0079

         De Ziua Nationala, Romania se imbraca in straie de sarbatoare . Evenimentul cel mai important din calendarul de suflet al romanilor este marcat prin activitati menite sa apropie sufletele care simt romaneste.

DSC 0014 DSC 0042

       La Tirgu Ocna manifestarile dedicate acestei zile solemne s-au desfasurat astfel:

-     Trecerea in revista a garzii de onoare;

-     Intonarea Imnului de Stat;

-     Cuvant de deschidere rostit de Primarul orasului Stefan Silochi;

-     Te-Deum ( oficiat de preoti slujitori ai bisericilor din oras);

-     Alocutiuni –profesor Corneliu Stoica;

-     Depundere de coroane;

-     Defilarea garzii de onoare;

-     Inchiderea manifestarii.

DSC 0026 DSC 0146

 

         Au fost prezenti la eveniment d-na dir. adj. Daniela Tîtaru de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, d-na inspector scolar judetean Sotcan Theodora, consilieri locali, dl. comisar sef Dumitru Cezar Marcuta de la Centrul de Reeducare Minori Tirgu Ocna, d-na dir. Olar Anca Denis de la Spitalul Penitenciar Tirgu Ocna, SNPAP Tirgu Ocna, Centrele de Ingrijre si Asistenta a Persoanelor cu Dizabilitati Tirgu Ocna, Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Dizabiliatati Tirgu Ocna, unitatile locale de invatamant, Ocolul Silvic Tirgu Ocna, SC C.U.P.T. Tirgu Ocna, SC C.R.A.B Tirgu Ocna, SC COSNA S.A, SNS Salina Tirgu Ocna, reprezentanti ai partidelor politice, functionarii ai Primariei orasului Tirgu Ocna precum si cetateni ai orasului.

DSC 0082 DSC 0123

 

      Manifestarile s-au incheiat cu depunere de coroane si defilarea garzii de onoare a gruparii mobile de jandarmi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau.

 

 

SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR LOCAL DE EVIDENTA A PERSOANELOR TIRGU OCNA 

ANUNT IMPORTANT

         Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Tirgu Ocna , cu sediul in orasul Tirgu Ocna, str. Trandafirilor, nr. 1, jud. Bacau, face apel catre toti cetatenii din orasul Tirgu Ocna si localitatile arondate serviciului – comunele Pirgaresti si Tirgu Trotus pentru a-si verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate detinute , iar in situatia detinerii unui act de identitate cu termen de valabilitate expirat sau care urmeaza sa expire , informeaza ca in conformitate cu O.U.G. nr. 97/2006 au obligatia de a se prezenta la sediul serviciului de la locul de domiciliu sau de resedinta, in vederea punerii in legalitate cu un nou act de identitate.

Ca urmare a Hotararii de Guvern nr. 1037 din 02.11.2010 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, va aducem la cunostinta ca, in vederea colectarii selective a DEEE, deseurile electrice (de gabarit mare, ex: frigider, televizor, masina de spalat, etc) sunt preluate de la domiciliu pe baza de comanda telefonica.

Pentru programarea transportului cetatenii sunt invitati sa sune de luni pana joi, intre orele 9-16 la numarul de telefon 0234/344 114.

 

             Va aducem la cunostinta ca inregistrarile sedintelor Consiliului Local al Orasului Tg. Ocna sunt transmise in fiecare sambata la orele 10.30 cu reluare duminica la orele 10.30 de catre televiziunea TV Kit Onesti.  De asemenea in fiecare zi de miercuri logola emisiunea  " 24 DE ORE "  cu reluare a doua zi la orele 11.00 va participa un reprezentant al Primariei Tg.Ocna pentru a comunica informatii  de interes public.