Bine ai venit pe site-ul Primariei Tirgu Ocna!

 

“SĂPTĂMANA PORŢILOR DESCHISE”

           Primaria orasului Tîrgu Ocna organizeaza în  perioada 06.04 – 10.04.2015 “Săptămana porţilor deschise”. Întrucat unitaţile de învaţamant desfăşoară în această perioadă programul “Sa sti mai multe sa fi mai bun”, acordam posibilitatea copiilor de a vizita, împreuna cu cadrele didactice,  instituţia noastre. Doritorii vor putea vizita birourile si Sala de sedinţe in grupuri organizate si vor putea discuta cu cei din conducerea instituţiei ( primar, viceprimar, administrator public) dar si cu salariaţii, atat despre activitatea institutiei cat şi despre oraşul Tîrgu Ocna, despre vechimea si istoricul clădirii Primăriei.

            Vă aşteptăm cu drag!

 

54 471 Primaria-TG-Ocna

 

 

 

 

Lansarea proiectului  

“ Dotarea Centrului National de Informare si Promovare Turistica Tirgu Ocna "

     

             Primaria orasului statiune Tirgu Ocna a lansat in data de 27.02.2015 proiectul privind Dotarea Centrului National de Informare si Promovare Turistica Tirgu Ocna (CNIPT), care are ca scop principal asigurarea si cresterea gradului de informare a turistilor care viziteaza zona.

           CNIPT va reprezenta pentru turistii straini si romani locul de pornire in cunoastere si vizitarea statiunii si a imprejurimilor. Pentru turismul balnear, Centrul  poate sa aduca beneficii in atragerea unor segmente ale populatiei de varste diferite si cu alte motivatii decat acest tip de turism prin campanii intensive de promovare a Salinei, a climatului, a izvoarelor si bazei de tratament.

Banner deschidere centru de informare

             Principalele activitati ale CNIPT  sunt:

           Informarea generala asupra ofertei turistice locale, regionale si nationale;

          Punerea la dispozitia turistilor a materialelor de promovare in mai multe limbi: pliante, ghiduri, harti;

          Realizarea materialelor de promvare a statiunii Tirgu Ocna si a serviciilor balneare oferite;

          Informare privind ofertele de cazare;

          Cooperarea cu autoritatea publica centrala pentru turism si furnizarea de date statistice referitoare la circulatia turistica locala si regionala;

          Colaborarea cu operatorii de turism locali si cu centrele de informare turistica din judet si din tara;

          Organizarea de manifestari expozitionale de turism pe plan local si regional.

       Valoarea proiectului este de 295.165,88 lei din care: 227.114 lei  reprezinta valoarea totala eligibila, 13.544,52 lei reprezinta valoarea neeligibila, iar 54.507,36 lei reprezinta valoare TVA aferenta cheltuielilor eligibile.

     Scopul principal al acestui proiect il reprezinta cresterea numarului de turisti si a gradului de promovare a statiunii atat in plan national cat si international.

 

 

COMUNICAT

In data de 30 ianuarie 2015, ora 19.15 in anexa primariei construita in anul 1972, unde functiona din anul 2010 Compania de Utilitati Publice Tirgu Ocna a avut loc un incendiu. Datorita promptitudinii echipelor de pompieri din Tirgu Ocna si a Detasamentului de Pompieri Onesti incendiul a fost stins.

Echipele de interventie (salariati ai primariei si SC C.U.P.T.) s-au mobilizat imediat si au recuperat integral documentatia, arhiva si toata aparatura existenta in birourile cladirii. Acestea se afla in prezent in conditii de siguranta in cladirea Primariei. Pagubele materiale inregistrate sunt la atelierul de lucru (masina de gaurit, aparat sudura, generator curent, polidisc, etc).

            Zona cea mai afectata este acoperisul care va trebui renovat in intregime. Cauzele incendiului sunt inca necunoscute, urmand a fi stabilite de catre o comisie din cadrul Inspectoratuui Judetean pentru Situatii de Urgenta “Maior Constantin Ene” Bacau.

            Activitatea Companiei de Utilitati Publice se desfasoara in conditii optime in sediul institutiei Primariei (Casa Casatoriilor) pana la finalizarea renovarilor.        Incasarea utilitatilor publice (deseuri menajere) se face de catre personalul S.C. CUPT in aceeasi locatie cu casieria Primariei orasului Tirgu Ocna, intrarea dinspre parcare.

 

Anunt privind plata taxelor si impozitelor pe anul 2015

 

        Consiliul Local Tirgu Ocna a adoptat  Hotararea nr. 3/09.01.2015 privind stabilirea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2015.

        Conform acestei hotatari, se acorda o bonificatie de 10% daca plata impozitului pe cladiri, terenuri si mijloace de transport pentru persoane fizice si juridice se face integral pana la data de 31 martie 2015.  

impozit-cladire

 

      Impozitul si taxa pe cladiri, terenuri si mijloace de transport se plateste anual in 2 rate egale, respectiv:

-         Rata I, pana la data de 31 martie a.c.

-         Rata II, pana la data de 30 septembrie a.c.

     Impozitele de pana la 50 lei inclusiv se platesc integral la primul termen de plata.

    Declaratiile, cererile de scoatere din evidenta si cererile pentru acordarea de scutiri si facilitati fiscale se vor depune in termen de 30 de zile de a data evenimentului , iar impunerea se va face de la data de 1 a lunii urmatoare.

     Neplata la termen a impozitului atrage o majorare de 2% pe luna pentru intarziere.

        Plata impozitului se poate face la casieria Primariei orasului Tirgu Ocna, din strada Trandafirilor, nr. 1 sau prin virament bancar. 

 

PACT DE COOPERARE INTRE ORASUL TIRGU OCNA - ROMANIA SI

ORASUL DILGOROD-DNISTROVSKY (CETATEA ALBA) - UCRAINA

 

       Anul 2015 a debutat la Tirgu Ocna cu vizita unei delegatii din Ucraina formata din Primarul orasului Bilgorod-Dnistrovsky (Cetatea Alba), consilieri locali si oameni de afaceri.

     Scopul acestei vizite a fost inmanarea Hotararii Consiliului Local al orasului Dilgorod-Dnistrovscky privind semnarea “Pactului de cooperare” intre cele doua orase: Tirgu Ocna si Cetatea Alba.

    Pactul are ca scop asigurarea dezvoltarii economico-sociale intre cele doua comunitati locale prin colaborarea in urmatorelor domenii: administratie publica locala, cultura, sport, turism, educatie, asistenta sociala, sanatate, economie, mediu si transport.

     Delegatia a fost  incantata de frumusetea orasului Tirgu Ocna si s-a aratat  dornica de cooperare atat pe plan turistic cat si economic.

 

DSC 0013 DSC 0017
DSC 0042 DSC 0047
DSC 0079

DISTRIBUIRE ALIMENTE P.E.A.D. 2014-2015

 

          In perioada 30 martie -6 aprilie 2015  beneficiarii din prima transa a Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 vor mai primi o cutie cu produse alimentare.

          Acestia se vor prezenta la Centrul de Informare Turistica-Parc Magura Tg.Ocna, respectand urmatorul program:

LUNI – JOI    9.00 - 16.00 ;            VINERI 9.00-14.00

          Produsele alimentare vor fi distribuite persoanelor care in anul 2014 au primit cupoane de la U.E. si au fost incadrati in listele noastre. 

           Beneficiarii sunt rugati sa se prezinte cu cartea de identitate .

 

 

 

         De Ziua Nationala, Romania se imbraca in straie de sarbatoare . Evenimentul cel mai important din calendarul de suflet al romanilor este marcat prin activitati menite sa apropie sufletele care simt romaneste.

DSC 0014 DSC 0042

       La Tirgu Ocna manifestarile dedicate acestei zile solemne s-au desfasurat astfel:

-     Trecerea in revista a garzii de onoare;

-     Intonarea Imnului de Stat;

-     Cuvant de deschidere rostit de Primarul orasului Stefan Silochi;

-     Te-Deum ( oficiat de preoti slujitori ai bisericilor din oras);

-     Alocutiuni –profesor Corneliu Stoica;

-     Depundere de coroane;

-     Defilarea garzii de onoare;

-     Inchiderea manifestarii.

DSC 0026 DSC 0146

 

         Au fost prezenti la eveniment d-na dir. adj. Daniela Tîtaru de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, d-na inspector scolar judetean Sotcan Theodora, consilieri locali, dl. comisar sef Dumitru Cezar Marcuta de la Centrul de Reeducare Minori Tirgu Ocna, d-na dir. Olar Anca Denis de la Spitalul Penitenciar Tirgu Ocna, SNPAP Tirgu Ocna, Centrele de Ingrijre si Asistenta a Persoanelor cu Dizabilitati Tirgu Ocna, Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Dizabiliatati Tirgu Ocna, unitatile locale de invatamant, Ocolul Silvic Tirgu Ocna, SC C.U.P.T. Tirgu Ocna, SC C.R.A.B Tirgu Ocna, SC COSNA S.A, SNS Salina Tirgu Ocna, reprezentanti ai partidelor politice, functionarii ai Primariei orasului Tirgu Ocna precum si cetateni ai orasului.

DSC 0082 DSC 0123

 

      Manifestarile s-au incheiat cu depunere de coroane si defilarea garzii de onoare a gruparii mobile de jandarmi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau.

 

 

 

Copii din Republica Moldova in vizita la Tirgu Ocna

      Orasul Tirgu Ocna a fost vizitat in data de 28.10.2014 de un grup de 250 de copii insotiti de cadre didactice din Republica Moldova.  Acestia au vizitat Monumentul Eroilor si Manastirea Magura, Mina Salina si Primaria orasului Tirgu Ocna unde au fost intampinati de domnul primar Stefan Silochi care le-a prezentat orasul si le-a raspuns la intrebari.

       Acesti copii sunt beneficiari ai proiectului “Lecturiada publica pentru juniori si seniori”care se desfasoara la Slanic Moldova.

           D-na inspector scolar a Inspectoratului Scolar General Educatie, Tineret si Sport din Chisinau, insotita de trei profesoare de limba romana de la institutii de invatamant din Republica Moldova, au fost invitate  la sedinta Consiliului Local din 28.10.2014 ora 15.00.

vizitatinerimoldova2

 

 

SE DEPUN DOSARELE DE INCALZIRE !

 

          Incepend cu data de 20.10.2014 se pot depune dosarele pentru incalzire locuinte cu gaze naturale, combustibil solid si energie electrica la sediul Primariei orasului Tirgu Ocna – Biroul Asistenta Sociala.

DOCUMENTE NECESARE PENTRU ACORDAREA AJUTORULUI DE ÎNCĂLZIRE LEMNE/GAZE/ ENERGIE ELECTRICA:

 1.C.I./B.I.- ORIGINAL ŞI COPIE;

2.CERTIFICATE DE NAŞTERE COPII SAU C.I.-ORIGINAL ŞI COPIE;

3.CERERE TIP ŞI DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE PRIVIND VENITURILE ŞI COMPONENŢA FAMILIEI;

4.FACTURĂ GAZE/ENERGIE ELECTRICA-DACĂ ESTE CAZUL;

5.ACT DE PROPRIETATE  sau CONTRACT DE INCHIRIERE sau DECLARATIE NOTARIALA cu privire la situatia juridica a locuintei;

6. CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA PRIVIND BUNURILE MOBILE SI IMOBILE (de la Serviciul Impozite si Taxe Locale).

7. DOSAR CU SINA.

LA ACESTE DOCUMENTE SE VOR ANEXA DUPA CAZ:

- PENTRU SALARIATI:

1.ADEVERINŢĂ DE VENIT CU SALARIUL NET ŞI VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ- daca este cazul;

-PENTRU PERSOANE  FARA VENITURI:

1. DECLARATIE NOTARIALA;

-PENTRU AGENTI  ECONOMICI,  LIBERI  PROFESIONISTI, INTREPRINDERI  FAMILIALE SI PERSOANE  FIZICE AUTORIZATE:

1. ADEVERINTA DE VENIT DE LA ADMINISTRATIA FINANCIARA PE ULTIMILE 3 LUNI;

2. DECLARATIE NOTARIALA.

-PENTRU PENSIONARI:

1.CUPON DE PENSIE;

-PENTRU FAMILII  MONOPARENTALE:

1. COPIE DUPA HOTARARE JUDECATOREASCA DE DIVORT;

2. HOTARARE/SENTINTA DE INCREDINTARE A MINORULUI;

3.CERTIFICAT DE DECES.

 

Cuantumurile lunare ale ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei

(noiembrie 2014-martie 2015) :

 

Venituri nete lunare/membru de familie

Gaze naturale

- Lei -

Lemne şi Cărbuni

- Lei -

Energie electrică

- Lei -

<155 lei

262

54

240

155,1 lei-210 lei

190

48

216

210,1 lei-260 lei

150

44

192

260,1 lei-310 lei

120

39

168

310,1 lei-355 lei

90

34

144

355,1 lei-425 lei

70

30

120

425,1 lei-480 lei

45

26

96

480,1 lei-540 lei

35

20

72

540,1 lei-615 lei

20

16

48 

 

 

            Pe data de 1 Octombrie se sarbatoreste “ Ziua Internaţionala a Persoanelor Varstnice”. Cu aceasta ocazie, Primaria orasului Tirgu Ocna in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau a desfasurat o serie de activitati in dorinta de a le arata oamenilor in varsta respect si admiratie , oferindu-le pretuirea, dragostea si ajutorul de care au mare nevoie .

            A treia editie a evenimentului “Ziua Internaţionala a Persoanelor Varstnice” a dat prilejul bunicilor si bunicutelor sa participe la cele doua concursuri renumite:“Plăcintele Buncilor” si “Bicicleta, prietena varstei a III-a”.

            S-au intrecut bunicute si bunici din cartierele orasului Tîrgu Ocna ( Galean, Tisesti, Vilcele, Poieni, Tabacari, Gura Slanic, oras Tg. Ocna) precum si din centrele rezindentiale pentru  varstnici, publice sau private (C.R.R.P.D. Tg. Ocna, C.R.I.P.D. Tg.Ocna, C.R.A.P.H. Comanesti, C.I.A.P.D. Tg.Ocna, C.R.R.N. Darmanesti, Căminul de bătrani “Speranta bunicilor” din Bacău, etc).

         Juriul , format din profesori de gastronomie si de sport, împreuna cu reprezentanti ai mass-media au votat cele mai bune plăcinte si cei mai buni biciclisti, ajutati fiind si de voturile  cetatenilor  prezenti la eveniment.

        Premiile au fost înmanate castigatorilor de d-na director Daniela Tataru -D.G.A.S.P.C. Bacau  si de dl primar al orasului Tîrgu Ocna - Ştefan Şilochi.

    Sponsorii evenimentului au fost Primăria orasului Tîrgu Ocna, D.G.A.S.P.C. Bacău, C.A.R. I.F.N. Tîrgu Ocna.        

placinte2014

 

 

      Vineri 13 iunie 2014, in Sala de sedinte a Primariei orasului Tg.Ocna s-a semnat contractul pentru executia lucrarilor cuprinse in proiectul “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bacau”. Valoarea totala a proiectului este de 501.360.230 lei, din care 60.796.668,08 alocate pentru “Extinderea infrastructurii de CANALIZARE in Bacau si Tirgu Ocna”.

       Obiectivul principal al proiectului este acela de a creste gradul de conectare a populatiei cu servicii de alimentare cu apa si canalizare pana la un procent de 90% din aglomerarile urbane incluse in proiect.

      Antreprenorul – SC ERBASU SRL Bucuresti s-a angajat sa respecte termenul de realizare al lucrarilor iar beneficiarul SC Compania Regionala de Apa Bacau SA prin domnul director Razvan Gaina, sa asigure suportul tehnic si financiar al investitiei. Prin acest proiect, in orasul nostru se va realiza o retea de canalizare in lungime de peste 27.000 m (peste 27 Km), pe un numar de 55 de strazi, vor fi construite 9 statii de pompare si o noua statie de epurare a apelor uzate.

        Semnarea contractului s-a facut in prezenta Presedintelui Consiliului Judetean Bacau, domnul Dragos Benea, a vicepresedintelui Consiliului Judetean, domnul Ionel Floroiu, a domnului senator Dan Tataru, a domnului primar al orasului Tg.Ocna Stefan Silochi. La acest eveniment au participat reprezentanti ai firmei de consultanta, ai Unitatii de implementare a proiectului, reprezentanti ai institutiilor publice si societatilor comerciale din oras, consilieri locali si functionari publici din cadrul  Primariei orasului Tg.Ocna.

       In cuvantul sau domnul primar Silochi Stefan a aratat care sunt beneficiile acestui proiect pentru orasul nostru spunand ca “ un oras – statiune trebuie in primul rand sa dispuna de utilitati tehnico-edilitare de inalta calitate asa      cum se va realiza prin aceasta noua investitie “.

         Strazile care vor beneficia de acest proiect de extindere canalizare din orasul Tirgu Ocna sunt urmatoarele: Viisoara, Vasile Alecsandri, Petre Ispirescu, Garii, Verii, D. Cantemir, Decebal, Petru Rares, Gandului, A. Vlaicu, I.Creanga, N.Voda, Cimitir, Florilor, Vultur, Ernei, Galean, A. Muresanu, A. Vlahuta, Viitorului, I. Catina, Caramidariei, C. Negri, Oituz, Pompei, Slt. Comanescu, Visului, Viilor, Str. Fundatura C. Negri spre SE, Republicii, Salinei, Poet Gramada, Salina, Slt Sion, Cosna, Tisesti, Aurora, C-tin Musat, Vilcele, Horia, Vlad Tepes, Podei, Valeni, Piriul Vilcica, Liliacului, Crizantemei, Tarancuta, Libertatii, Ghe. Doja, Cireselor, Proletari, Primaverii, E. Grigorescu, Maior Rosita, Salciilor.

       In urma acestor investitii sistemul de management al apelor potabile si reziduale din aglomerarile cuprinse in acest proiect, va devein mai eficient din punct de vedere economic si totodata suportabil pentru populatie, contribuind astfel la atingerea obiectivului global al PSO Mediu si anume, protectia si imbunatatirea calitatii mediului si a standardelor de viata in Romania, in conformitate cu prevederile acquis-ului comunitar din domeniul protectiei mediului.

 contract

 

Au inceput lucrarile de expertizare la Groapa Burlacu

lucrariburlacu2014

              Miercuri 21.05.2014, au inceput lucrarile de expertizare la Groapa Burlacu, masuratori cavernometrice cu aparatura de tip Socon de provenienta germana, pentru a determina forma si dimensiunile lacului cu apa sarata. Masuratorile sunt efectuate de formatia de la Salina Tirgu Ocna, avand in dotare singura aparatura de cavernometrie  din Romania, echipa fiind condusa de ing. geofizician Banuta Ilie.

              Finantarea si realizarea lucrarilor de transformare a Gropii Burlacu din incinta Parcului Magura din Tg. Ocna intr-un lac de agrement si tratament a fost votata in unanimitate de consilierii judeteni bacauani, in prima sedinta din acest an, intr-o asociere cu Primaria din localitate. Investitia se ridica la 450.000 euro, la care se adauga studiul comandat de orasul Targu Ocna, estimat la 40.000 euro, inclusiv TVA. In nota de fundamentare, UAT Targu Ocna arata ca bugetul local nu poate sustine realizarea lucrarilor prevazute in proiect. Astfel, conform asocierii, CJ participa cu 80% din valoarea totala a investitiei, respectiv 360.000 euro, in timp ce Consiliul Local targocnean acopera restul de 20%, adica 90.000 de euro.

 

SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR LOCAL DE EVIDENTA A PERSOANELOR TIRGU OCNA 

ANUNT IMPORTANT

         Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Tirgu Ocna , cu sediul in orasul Tirgu Ocna, str. Trandafirilor, nr. 1, jud. Bacau, face apel catre toti cetatenii din orasul Tirgu Ocna si localitatile arondate serviciului – comunele Pirgaresti si Tirgu Trotus pentru a-si verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate detinute , iar in situatia detinerii unui act de identitate cu termen de valabilitate expirat sau care urmeaza sa expire , informeaza ca in conformitate cu O.U.G. nr. 97/2006 au obligatia de a se prezenta la sediul serviciului de la locul de domiciliu sau de resedinta, in vederea punerii in legalitate cu un nou act de identitate.

Ca urmare a Hotararii de Guvern nr. 1037 din 02.11.2010 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, va aducem la cunostinta ca, in vederea colectarii selective a DEEE, deseurile electrice (de gabarit mare, ex: frigider, televizor, masina de spalat, etc) sunt preluate de la domiciliu pe baza de comanda telefonica.

Pentru programarea transportului cetatenii sunt invitati sa sune de luni pana joi, intre orele 9-16 la numarul de telefon 0234/344 114.

 

             Va aducem la cunostinta ca inregistrarile sedintelor Consiliului Local al Orasului Tg. Ocna sunt transmise in fiecare sambata la orele 10.30 cu reluare duminica la orele 10.30 de catre televiziunea TV Kit Onesti.  De asemenea in fiecare zi de miercuri logola emisiunea  " 24 DE ORE "  cu reluare a doua zi la orele 11.00 va participa un reprezentant al Primariei Tg.Ocna pentru a comunica informatii  de interes public.